ARRANGEMANG

Kanaltur i Köpenhamn & Bakken – 1 dag

Köpenhamn och Bakken

Efter upphämtning i Klågerup och Bara fortsätter vi via Öresundsbron till Köpenhamn. Där stannar chauffören på lämplig plats för att servera förmiddagsfikan från busscaféet.

Vidare beger vi oss till Gammelstrand och Canal Tours som via kanalbåten ska ta oss igenom det nya och det gamla Köpenhamn. Guider berättar om de största sevärdheterna och de allra mest intressanta ögonblicken i historien – på engelska och danska. Båtturen varar i cirka en timme.

Därefter åker vi till Bakken och äter en rejäl dansk lunchbuffé på restaurang Röde Port. Buffén innehåller ägg, räkor, två sorters sill, fiskfilé med remouladsås, fläskstek med rödkål, leverpastej med inlagda grönsaker samt ost med mera. Till den goda maten serveras öl/vatten eller ett glas vin om så önskas.

Efter lunchen blir det tid till att på egen hand ta en promenad i de fascinerande omgivningarna på Bakken. Det ges även möjlighet att gå på seniordans som arrangeras av Ølgod. Musikern Johnny Hansens repertoar är ytterst dansvänlig och kryddad med solida hits och schlagers – och programmet anpassas självklart till dagens publik.

Därefter väntar gott kaffe och danskt wienerbröd på Röde Port. Efter en trevlig eftermiddag på Bakken är det bara hemfärden som återstår.

I priset ingår :

 • Resa i modern turistbuss
 • Bro- och vägavgifter
 • Förmiddagsfika från busscafé
 • Guidad båttur med Canal Tours
 • Dansk lunchbuffé med öl/vatten, vin och kaffe på Restaurang Röde Port
 • Kaffe och danskt wienerbröd på Röde Port

Avresa onsdag 2018-08-22
Från Klågerup Tejarpsdalsvägen 07.15
Från Bara Centrum 07.30
Pris: kr 655:- per person

Anmälan till Kerstin Ellström 070 768 61 80 senast 2018-07-20.

Betalning senast 2018-08-03 till Plusgiro 833 98 97-4, Bara Pensionärsförening. (Glöm ej att ange betalningsavsändare)

Resan onsdagen 2018-08-22 är fullbokad, men möjlighet finns till ytterligare en resa under augusti. Boka och mer info hos Kerstin Ellström 070 768 61 80 senast 2018-07-20.

Med reservation för ändringar.


Resa: Ærø – En äkta dansk sagoö med dans – 3 dagar

Ärö

Stockrosor, böljande sädesfält och färgglada små hus med halmtak. Danska Ærø är en tre mil lång sagoö i det sydfynska havet.

Dag 1
Efter upphämtning i Klågerup och Bara går färden via Öresundsbron, Stora Bältbron fram till Svendborg på Fyn. Här blir det tid till att avnjuta lunch på egen hand innanv vi kör ombord på färjan. Båtturen till Ærø tar cirka 75 minuter och går genom den vackra danska övärlden. Väl framme på den lilla sagoön, parkerar vi bussen och bekantar oss med den gamla mysiga delen av Ærøskøbing. Vi samlas sedan åter i bussen och åker till Ærø Hotel. Efter incheckning gör vi oss bekväma i våra rum och på kvällen samlas vi i hotellets restaurang för gemensam middag (exkl måltidsdrycker).

Dag 2
Efter frukost samlas vi klockan 9.00 i bussen för att göra en intressent rundtur på ön. Vi kommer att besöka Søbygaard, Danmarks minsta herrgård, Skjoldnæs fyr med en fantastisk utsikt över Ærø och det vackra sydfynska öhavet samt Bregninge Kirke som är en av Ærøs vackraste kyrka från 1200-talet. Efter en intressant förmiddag behöver vi fylla på med ny energi. På öns egna Rise Bryggeri, med gamla anor, får vi en rundvisning med provsmakning och här finns även möjlighet att köpa sig en god lunch. Mätta och belåtna tar vi oss vidare till Voderup Klint som är en av de vackraste platserna på Ærø. Framför oss har vi en unik vy som breder ut sig. Klippan är 33 meter hög och består av flera kilometer långa stegformade terasser som knyter havet med den upphöjda delen av ön. Ett minne för livet att ha sett! Vi tar oss tillbaka till hotellet och på kvällen samlas vi i restaurangen för gemensam middag där öl & vin ingår i 3 timmar. Vi bjuds på musikunderhållning och efter maten spelas det upp till dans.

Dag 3
Efter en god frukost checkar vi ut och gör oss redo för avfärd klockan 9.15. Vårt första stopp gör vi vid Marstal Kirke. Här blir det tid att beskåda gamla skepp och andra vackra ting som smyckar kyrkan. Färden går sedan vidare till Ærøskøbing där vi strosar runt på egen hand. Klockan 13.35 avgår färjan som skall ta oss till Svendborg. Är man hungrig eller fikasugen så finns det restaurang och café ombord. Väl i land kör vi vidare över Stora Bältbron och Öresundsbron och är snart på svensk mark igen. Vi tar farväl med fina minnen och kanske en souvenir i bagaget.

AVRESEDATUM: 14 september 2018 kl 7.30 från Bara
HEMKOMST:16 september 2018 c:a kl 18.00
PRIS: 3 495:- per person Enkelrumstillägg: 500:-

Betalning via faktura från Kristianstad Buss.

I priset ingår:

 • Resa i modern turistbuss
 • Bro, väg & färjeavgifter 
 • Båttur Svendborg – Ærø t/r
 • 2 nätter med del i dubbelrum inklusive halvpension
 • Välkomstdrink före middagsbuffé inkl öl/vin/vatten (dag 2)
 • Musikunderhållning med dans
 • Besök på Søbygaard, Skjoldnæs fyr, Bregninge Kirke, Voderup Klint & Marstal kirke
 • Rundvandring och provsmakning på Rise Bryggeri
 • Reseledarservice

Ærø Hotel
ligger med 12 minuters promenad från stranden och 10 minuters promenad från centrala Marstal. Här finns även biljardbord, gratis cykelutlåning och det erbjuds buss med täta avgångar utanför hotellet.

Anmälan till Kerstin Ellström senast 19 juli 2018, telefon 070 768 61 80 eller 072 286 31 68.