Café 8/11

Foto Lars Bendroth

Hej På cafeét  idag var det fullsatt. Många glada ansikten Trevligt.
Först vill vi lugna alla som spelar biljard att biljardrummet på Kuben är bokad för hela våren. Vi fick detta bekräftat i mail från kommunen.
127 personer är bokade till julfesten i Törringelund. Kul att det är så stort intresse.

Lennart kommer att dela ut biljetter till Wienerkonserten på Malmö Live, nästa fredag. Han berättade även om vårens konserter på Malmö Live, bl.a. om ett Aretha Franklin tema. 

Ann- Magreth Albin informerade om KPR.
Genomgång av äldreomsorgsplanen för 2020 – 2023 av äldreomsorgschef Maria Danielsson. Inget som sticker ut utan omsorgen fortsätter framåt i kända spår.
KPR motsätter sig att Fixar Jannes tjänst dras in. Fixar Janne är en inarbetad tjänst. Än mer dåligt nu när det inte var så länge sedan som tjänsten utökades med datahjälp.
När det gäller frågan om LOV, Lagen om valfrihet, så togs inget beslut. KPR s yttrande till kommunen: det finns mer att utreda samtidigt som att kommunen inte vet vad Svedala kommuns invånare vill.
Kommunfullmäktige har ännu inte tagit ställning till förslaget men vi kan utgå ifrån att detta forum går på Kommunstyrelsens förslag att förorda att kommunen inför LOV.
Eftersom Bara och Klågerup har intresse av vad som kommer att hända med Folkets Hus  i Svedala så nämner A-M A att  KPR s yttrande till  Svedab, kommunstyrelsen och  kommunfullmäktige är att de skall ta hänsyn till  pensionärernas fortsatta behov av en stor samlingslokal och med de faciliteter som finns i Folkets Hus.
Området bakom ICA o Folktandvården inkl sträckan mot Malmövägen bredvid fjärrvärmeverket fram till Anebyhus i Bara är på gång att detaljplaneläggas. Detta enl kommunstyrelsens protokoll dat 2019 10 21. A-M A följer ärendet.  
På KPR s nästa möte den 28 november får rådet besök av Skånetrafiken som förhoppningsvis skall ge svar på ett antal frågor som har utkristalliserats under året.

Bodil informerade om bl.a Den 4/12 kl 19.30 är det storbandskväll med Amiralens storband på Öresundsterminalen i Malmö.
Pris: 60:-
Boka på tel nr 040-590910 (Frida). Om du/ni vill sitta tillsammans, säg att ni vill boka vid ”Barabordet”.Beställ gärna räkmacka när ni bokar eller andra mackor som också finns.
Bodil har lagt ut en En intresselista om Önskesången se bild nedan. 

Nedan ser ni bilder från tavlan:
Ha en trevlig helg
Christer S.

Print Friendly, PDF & Email