Info 26/3

Hej på er hoppas ni mår bra.

PRO Boule meddelar att de kör igång boulen 1 april. Men gå bara dit om du är frisk. 

Från PRO har man startat Dagens Tips Klicka på knappen nedan

Svedala Bibliotek informerar

 

All Digital Week

All Digital Week är en europeisk kampanjvecka, 23-29 mars, som vill bidra till och lyfta frågan om ökad digital delaktighet. Veckan samordnas i Sverige av Digidelnätverket som arbetar för att öka den digitala delaktigheten och tillgängligheten till digitala tjänster i Sverige.

Vi har tyvärr fått ställa in våra evenemang under denna vecka. Men passa på att använda bibliotekens digitala tjänster istället.

Vi erbjuder flera tjänster som gör att du kan använda biblioteken hemifrån. Du kan söka böcker, göra omlån och reservera böcker via bibliotekets webbplats med hjälp av ditt lånekortsnummer eller personnummer och din pin-kod.

Vi erbjuder också e-böcker och e-ljudböcker som du kan läsa eller lyssna på på din mobil, surfplatta eller dator. Böckerna lånar du i appen Biblio eller via bibliotekskatalogen. Vi erbjuder också film som du kan låna och se via filmtjänsten Cineasterna.

Om du söker information kan du ha nytta av våra databaser. Du kan söka efter tidningsartiklar, läsa mer om världens författare och hitta stipendier att söka. Du når många av databaserna hemifrån, men i vissa fall behöver du komma in till biblioteket.

Hör gärna av dig till biblioteket om du vill ha hjälp! Mer info klicka på knappen nedan.

Vi fick brev från Svedala Kommun 

Information från Folkhälsomyndigheten
Hej alla!

Hoppas att allt är så bra det kan vara i dessa ”coronatider”. Det är ju en ovanlig situation för oss alla och vi vet att många idrottsföreningar har det tufft just nu.

Men vi hoppas att Folkhälsomyndighetens senaste uppmaning, om att träning ska fortgå som vanligt, kan bidra till en lättare situation.

Myndigheten skriver att ”fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta”.

De rekommenderar att träningar, matcher och lokala cuper kan fortsätta som planerat. De uppger också att gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet.

Samtidigt understryker de dock vikten av att aktiviteterna ska anpassas på ett sätt som minimerar risken för smittspridning.

Nedan följer Folkhälsomyndighetens råd till de som ansvara för idrotts- och träningsaktiviteter. 

Vi hoppas att ni alla kämpar på och tillsammans kan fortsätta bidra till ökad folkhälsa. Hör av er om ni har några frågor.

Generella råd

 • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
 • Personer över 70 år bör undvika offentliga miljöer och minska sociala kontakter och ska därför inte delta i gruppaktiviteter inomhus.
 • Minska moment med närkontakt, gör andra övningar istället.
 • Uppmana till att om möjligt byta om hemma före och efter aktiviteter.
 • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
 • Se till att det finns möjlighet att torka av utrustning som används av flera, exempelvis gymutrustning, efter varje persons användning.
 • Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien.
 • Undvik trängsel t.ex. vid insläpp av publik på läktare och vid försäljning.

Inomhusaktiviteter

 • Begränsa om möjligt antalet deltagare i aktiviteterna.
 • Se till att det finns tydlig skyltning av råden om att stanna hemma vid sjukdom och att ha god handhygien.
 • Städa oftare toaletter och ytor som många tar i.

Utomhusaktiviteter

 • Fysisk aktivitet utomhus uppmuntras och innebär betydligt mindre smittspridningsrisk.

Aktiviteter för äldre

 • Det är viktigt för hälsan att äldre fortsätter röra sig trots uppmaningen om social distansering. Fysisk aktivitet och promenader utomhus rekommenderas.

Cuper, tävlingar och matcher

 • Överväg att ställa in om det innebär deltagande från andra länder eller andra delar av Sverige. Lokala arrangemang kan genomföras som vanligt.
 • Arrangören av verksamheten ska ta hänsyn till råden ovan samt göra en riskbedömning.

  Tomas Djurfeldt
  Områdeschef Kultur och Fritid
  Kultur och fritid
  SVEDALA KOMMUN
  233 80 Svedala
  Direkt 040-626 82 46
  Mobil 0709-47 82 36
  tomas.djurfeldt@svedala.se
  www.svedala.se

Svedala kommun behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Mer information hittar du här: https://www.svedala.se/gdpr

Print Friendly, PDF & Email