Info 14/5

Hej Idag startar vi med en bild från Kyrkbacken i Ravlunda av Lars Bendroth.

Först kommer en information från Svedala kommun.

Därefter från Värby Församling till sist Dagens tips från PRO

Svedala Kommun
Årets Nationaldag 6 juni 2020 firar vi på kommunens webbplats svedala.se. Där lägger vi ut en film som i dagarna håller på att spelas in. Filmen är utan publik och utan föreningar, utom de föreningar som delar ut stipendier. Anledningen är förstås coronapandemin. Föreningarna, medverkande körer och orkestrar tillsammans med publiken brukar vara långt över 50 på vårt traditionella Nationaldagsfirande på Stortorget och det är dessutom omöjligt att garantera avstånd.  Därför har Kultur och fritids ledningsgrupp fattat detta beslut.
På svedala.se bjuder vi på sång och musik, tal och utdelning av flaggor och Kultur och fritidsnämndens priser och stipendier med mera. Civilförsvarsföreningen och Rotary kommer också att dela stipendier precis som vanligt.
Välkommen att fira Nationaldagen på ett ovanligt sätt med oss!
Elsa Nilsson, fritidsassistent
Karin Leeb-Lundberg, kultursamordnare
SVEDALA KOMMUN
Fritidsenheten
233 80 Svedala
www.svedala.se

Församlingen sjunger och predikar på Bara torg
Med start nu på fredag, och sedan två fredagar framöver, den 22 och 29 maj, kommer Hans och Mats att stå på Bara torg och sjunga och ha en enkel andakt för boende på Juvelen och andra som bor och befinner sig i närheten och vill öppna sina fönster och vara med.
Första gången blir nu på fredag, den 15 maj kl 16.30.
Vi uppmanar er att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer och hålla avstånd, och att inte samlas i stora skaror. Välkomna!

Dagens PRO-tips #38 Från personliga vykort till ett spontant kaffekalas

Dagens PRO-tips #38 Från personliga vykort till ett spontant kaffekalas Dagens PRO-tips #38 Från personliga vykort till ett spontant kaffekalas

Dagens PRO-tips med temat Nytta & Nöje rör sig från personliga vykort till ett spontant kaffekalas signerat Galenskaparna & After Shave.

2020-05-14 Ett brev betyder så mycket
Vi startar torsdagstipset med temat Nytta & Nöje med ett nygammalt sätt att kommunicera på. Den gamla schlagern ”Ett brev betyder så mycket” har faktiskt betydelse ännu idag. Det är viktigt att uppmärksamma nära och kära. Självklart gärna per telefon men vi är många i generationen som faktiskt uppskattar att det kommer annat än räkningar och reklam i brevlådan. Här kommer ett tips från Postnord om hur man kan göra egna vykort. Kanske skicka lite nya bilder på barnbarnen med en glad hälsning?

Hagmans konditori med Galenskaparna & After Shave.
Fyra herrar i övre medelåldern träffas av en slump på en hypermodern kaffebar. Det visar sig att de känner varandra sedan ungdomsåren och upptäcker dessutom att kaffebaren är deras gamla favoritkondis. Nostalgin blir så stark att de inför allas ögon förflyttas tillbaka till sin egen tonårstid samtidigt som kaffebaren förvandlas till Hagmans konditori. Allt blir en virvlande mix av sång och dans och rockabilly. Hitta föreställningen här!

Print Friendly, PDF & Email