Info 15/5

Hej 

Vi fick informationsmaterial från PRO att delge medlemmarna.
Ny info från kommunen samt tips från PRO

PRO lanserar samarbete med Google
Under våren och försommaren inleder PRO ett samarbete med Google. Målet med samarbetet är att med gemensamma krafter hjälpa PRO:s medlemmar att upptäcka de digitala möjligheter som finns – till både nytta och nöje. Till detta nyhetsbrev bifogas grundläggande instruktioner till enkla videosamtal, digitala fotoalbum att dela med andra samt tips på hur du får ut det bästa av videoplattformen Youtube. Dessutom tipsar vi om hur du kan utforska lokala och internationella museer hemifrån. Samarbetet kommer bland annat resultera i rörliga utbildningsmaterial och framtida workshops. Håll utkik efter materialet som nu är under produktion
Länk till bilaga.

 

COVID-TEAM INOM HEMTJÄNSTEN

Publicerad 2020-05-15 kl 10:09

Hemtjänsten i Svedala kommun har varit snabbt ute och ställt om sin verksamhet utefter rådande situation kring nya coronaviruset (covid-19). Ett separat team har startats upp som utför omsorgsarbete hos de vårdtagare som har misstänkt smitta eller har konstaterad smitta och återgått till hemmet efter sjukhusvistelse. Vår medarbetare Emiliy Rosefors är en av dem som har valt att jobba i teamet. Hör henne berätta om sitt arbete i covid-teamet.

.

Dagens PRO-tips #39 Missade du SVT:s Seniorsurfarna? Ny chans nu!

Dagens PRO-tips #39 Missade du SVT:s Seniorsurfarna? Ny chans nu! Dagens PRO-tips #39 Missade du SVT:s Seniorsurfarna? Ny chans nu!

Allt mer i vår vardag styrs av den digitala tekniken. I den sociala distanseringens tid har dessutom sociala medier fått spela en allt viktigare roll för att upprätthålla kontakten mellan människor.

2020-05-15 SVT:s UR skickade fyra av Sveriges mest folkkära personer – Marianne Mörck, Björn Hellberg, Claes Malmberg och Ewa Fröling – till ett träningsläger för att drillas i digitala färdigheter. Målet var att gå från mer eller mindre digital oskuld till en ”fullfjädrad seniorsurfare”. Guide och programledare, Kattis Ahlström. Hitta alla sex avsnitten här.

Print Friendly, PDF & Email