Info 3/6

Foto Lars Bendroth

Hej

Vi har idag den tråkiga nyheten om att en av våra medlemmar Karl Ivar Persson somnat in. Dödsannonsen publicerades i Sydsvenskan 1/6

En tyst minut kommer att hållas när vi får lov att återsamlas efter sommaren.

 

Information från PRO förjer enligt nedan.

FOTO: Anneli Nygårds

Skriv på vår lista för en bättre äldreomsorg!

 

PRO protesterar mot åratal av resursbrist inom äldreomsorgen slår mot de äldre. Nu kräver PRO förändring. Skriv under här!

 

Klicka här för att komma till sidan där du kan skriva under!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Covid-19 har blottlagt hur åratal av resursbrist och besparingar slår mot de äldre. Nu kräver PRO förändring.

  • Bättre kvalitet på äldreomsorgen – satsa på utbildad personal.
  • Fler fast anställda i äldreomsorgen.
  • Höj den allmänna pensionen.

Håller du med oss? Skriv under vår protest!

Därför protesterar PRO

“Vi har misslyckats med att skydda de äldre” sade statsminister Stefan Löfven i våras. Vi håller med. Men det handlar inte bara om covid-19. Under en lång rad år har äldreomsorgen inte prioriterats tillräckligt – de som arbetar i äldreomsorgen får allt mindre tid för de äldre och antalet anställda ökar inte i takt med behoven. Nu kräver PRO förändring!

Var med och protestera du också

Pensionärernas riksorganisation PRO är en förening som består av 320 000 medlemmar. En av våra viktigaste funktioner är att vara en samlingsplats för sociala aktiviteter för pensionärer. Men vi är också en stark röst i samhällsdebatten för bättre villkor för pensionärer. Pandemin har blottlagt hur eftersatt äldreomsorgen är – nu kräver vi förändring av våra politiker.

Håller du med? Skriv på vår protest! Och bli medlem i PROlänk till annan webbplats om du vill sätta mer kraft i vårt arbete för en värdig ålderdom med högre allmän pension och en äldreomsorg värd namnet.

Fakta om de äldres situation under pandemin

  • 45 procent av PRO:s medlemmar känner sig mer ensamma än innan.
  • 18 procent av PRO:s medlemmar isolerar sig nästan helt och hållet. Bland de som är 80 år och uppåt är siffran hela 24 procent.
  • 24 procent av PRO:s medlemmar har varken en anhörig, hemtjänst eller en granne som kan hjälpa till med ärenden för att undvika smittan.

Ann-Magreth Albin skickade följande tidningsrubrik från Skånska Dagbladet. Texten talar för sig själv.

Print Friendly, PDF & Email