Info 6/6

Nationaldagen Först info om evenemang på Bara Torg idag.

Därefter från Svedala Kommuns Nationaldagsfirande obs titta på filmen 

Till slut kommer nästa del av PRO Google filmen.

Bodil Petersson har lagt in på en notis.

Önskar alla en trevlig nationaldag i morgon och påminner om musikunderhållningen (med MBM) kl 14.00 på Baratorget.

TÄNK PÅ ATT HÅLLA 2-meters AVSTÅNDET TILL VARANDRA.
NI SOM HAR MÖJLIGHET, LYSSNA GÄRNA FRÅN ERA BALKONGER.

Jag kommer att filma underhållningen.

VID REGN STÄLLS UNDERHÅLLNINGEN IN, ev SKJUTS FRAM EN VECKA.
NU HÅLLER VI ALLA ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻 TUMMAR ATT REGNET HÅLLER SIG BORTA.

Long time – no see 💕
Bodil

VÄLKOMMEN ATT FIRA SVERIGES NATIONALDAG MED OSS!

Publicerad 2020-06-06 kl 02:28

Foto: Svedala kommun

Vi har skapat en film för att kunna fira nationaldagen ihop men på distans såhär i coronatider. Vi bjuder på sång och musik av elever från Svedala kulturskola, tal av kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester (M), utdelning av priser och stipendier, intervjuer med årets mottagare och vackra vyer över vår kommun. Vi önskar dig en trevlig nationaldag!

Film nationaldagen Svedala kommun 6 juni 2020

Mottagare av stipendium och priser inom kultur och fritid

Här är motiveringarna för Svedala kommuns pristagare och stipendiater.

Albin Valastig, kulturstipendium

Albin Valastig började spela piano på Kulturskolan i Svedala som 8-åring. Nästa instrument blev trummor, först på Kulturskolan sedan slagverk på Malmö Latinskolas spetsutbildning. Efter att bland annat ingått i Kulturskolans blåsorkester går han nu andra året på sin musikerkandidat i klassiskt slagverk på musikhögskolan i Malmö. Svedala kommun önskar Albin all lycka och framgång med sin musik framöver.

Caroline Ellingsen, kulturpris

Caroline Ellingsen är sedan många år synnerligen aktiv i Svedalas lokala ideella kulturliv. I Sveamateas olika teateruppsättningar, både på scen och som ledare för barn och unga, i S.M.U.R.F:s SommarRock både som karismatisk konferencier och som funktionär i backstagetältet, i Svedala församling, både som körmedlem och med solosång. Svedala kommun önskar Caroline lycka till med sina estetiska studier på Rytmus gymnasium och hoppas att hon fortsätter vidare på sin estetiska bana. Vi hoppas också att Caroline parallellt fortsätter att vara en del av Svedalas lokala kulturliv.

Quincy Kliba, idrottspris

Quincy Kliba är en av Sveriges mest meriterade 13-åringar inom taekwondo. Under 2019 har Quincy blivit dubbel nordisk mästare och tagit ett silver i SM. I de 53 tävlingar han deltagit i har han legat i topp och han är nu uttagen till EM i september. Både i och långt utanför sin klubb Baekdusan Taekwondoklub är han dessutom en förebild för andra med sitt lågmälda sätt och ödmjuka inställning. Svedala kommun önskar Quincy all lycka och framgång framöver.

Ellen Lysgren, Årets ledare för barn och unga 2020

Ellen Lysgren har i många år varit ledare för barn och Unga i Svedala GIF. Med glädje och engagemang tar hon sig an både små och de lite större barnen på kvällar och helger. Ellen har en speciell förmåga att entusiasmera och få med sig barnen i aktiviteterna, få dem att tycka att allt är roligt och att samtidigt vara en trygg ledare som också föräldrar och andra vuxna känner förtroende för. Svedala kommun önskar Ellen lycka och framgång i framtiden.

Se den tredje Google-filmen – så använder du Google foto

 

I den tredje filmen visar Google hur man på ett enkelt sätt håller använder tjänsten Google foto.

 

För att se klippet i helskärm kan du klicka på den fyrktantiga symbolen nere i högra hörnet.

 
 

Du kan även se alla filmerna när de lanserats på pro.se/digitalfikalänk till annan webbplats

 

Text: PRO riks

Print Friendly, PDF & Email