Info 12/6

Foto Lars Bendroth ” Mat på gång”

Hej Information från PRO Riks

 

PRO + Google = SANT

.

Under våren har PRO inlett ett samarbete med Google, internetföretaget som kanske är allra mest känt för sin sökfunktion och uttrycket att ”googla” på nätet. Målet med projektet är att med gemensamma krafter hjälpa PRO:s medlemmar att upptäcka de digitala möjligheter som finns – till både nytta och nöje. Samarbetet går under namnet Digital fika med Google.

PRO och Google har tillsammans tagit fram tre korta utbildningsfilmer (5–10 minuter) som på ett pedagogiskt sätt förklarar grunderna för hur du använder videoplattformen Youtube, olika videosamtal samt hur du kan sortera och dela bilder i Google Foto. Filmerna lanserades första veckan i juni men du kan nu ta del av alla tre filmerna precis när du vill. Läs mer och titta på filmerna på https://pro.se/digitalfika.
 
Information om de tre utbildningsfilmerna:
1. Youtube 
I den första filmen lär du dig grunderna för att komma igång med Youtube – en fantastisk samlingsplats för dig som vill lära dig något nytt eller söker efter en stunds underhållning. På YouTube publicerar den som vill olika videoklipp. Här kan du kan hitta inspiration och se reportage från Sverige och hela världen. Du hittar klipp om ämnen som intresserar dig och du kan följa TV-program och kända personer genom att prenumerera på deras inlägg. 

2. Google Duo och Google Meet 
I den andra filmen lär du dig grunderna för att komma igång med videosamtal. Google Duo och Meet är två verktyg för kostnadsfria videosamtal som hjälper dig hålla kontakten med din familj eller att ta en fika med en vän. Att lära sig verktyg för videosamtal kan hjälpa till att bryta isoleringen men även vara till nytta i föreningslivet. De finns i många olika varianter. Men har du lärt dig ett blir tröskeln lägre när du vill testa ett annat. 

3. Google Foto 
I den tredje filmen får du konkreta tips och tricks för att kunna hantera och dela bilder i Google Foto – ditt digitala fotoalbum. Vad gör man med alla bilder man tar nu för tiden? Alltför ofta vet man inte vad man ska göra med alla bilder man tar med digitalkameran eller mobilen. I Google Foto kan du spara, samla och dela minnen med dina vänner och familj. Du kan dela med dig av bilder från vardagen och även uppmana andra att göra detsamma i gemensamma album. 
 
 

Print Friendly, PDF & Email