Info 13/8

Hej på er
Vi har nu börjat dela ut höstens informationsblad. Vi började med mailutdelning. Vi kan på de sättet nå ca 170 medlemmar. Ni som inte fått bladet via mail, beror det på at vi saknar er mailadress. Var i så fall vänliga att skicka er adress till info@probara.se  som flera gjort.  Informationen finns även för nedladdning på blå knappen nedan. 

Svedala Kommun har ett viktigt meddelande  om att vi ska koka vattnet innan vi använder det till dryck mm.

SVEDALA KOMMUN INFORMERAR

VATTENLÄCKA TORSDAG 13 AUGUSTI – MISSFÄRGAT VATTEN OCH KOKNINGSREKOMMENDATIONER I DELAR AV KOMMUNEN

Publicerad 2020-08-13 kl 07:50
Uppdaterad 2020-08-13 kl 11:00

Uppdaterat 13 augusti kl 11.00.
Det har skett en stor vattenläcka vid en ledning från Vombverket. Tidigare information gäller, det är endast kokningsrekommendationer på följande orter: Bara, Klågerup, Vismarslöv, Eksholm, Sturup, Beden, Nötesjö, Börringe, Slättäröd, Svenstorp, Tittente, Bjärshög, Kvisslemölla och Tjustorp. Observera att två nya orter har tillkommit i listan för kokningsrekommendationer: Vinninge och Norrskog. Gäller under minst tre dagar. Andra delar av Svedala kommun berörs inte av kokningsrekommendationerna.

På Livsmedelsverkets webbplats hittar du information om vad kokningsrekommendation innebär.

Webbplats Livsmedelsverket

Ofarlig grumling/missfärgning av vattnet kan förekomma i Staffanstorp, Malmö, Vellinge, Svedala samt Dalby och Genarp i Lunds kommun.

Läckan är isolerad men vi uppmanar alla att spara vatten under förmiddagen idag 13 augusti. Undvik att använda vattnet för annat än nödvändig hushållsförbrukning. När du använder vatten för hushållsgöromål, spola tills vattnet är klart.

Nyheten uppdateras var efter vi har ny information. 

Print Friendly, PDF & Email