Info 16/8

NU HÄVS KOKNINGSREKOMMENDATIONERNA I SVEDALA KOMMUN

Publicerad 2020-08-16 kl 08:02

 

Foto: Scandinav bildbyrå

Nu häver vi kokningsrekommendationerna på alla berörda orter i Svedala kommun.
Analyserna är klara och flera prover visar att dricksvattnet åter är helt rent och går att dricka igen, precis som vanligt. Vattenproverna uppfyller återigen de höga krav som Livsmedelsverket ställer.

Detta innebär att du som bor och verkar i Bara, Klågerup, Vismarslöv, Eksholm, Sturup, Beden, Nötesjö, Börringe, Slättäröd, Östra Svenstorp, Tittente, Bjärshög, Kvisslemölla, Tjustorp, Vinninge, Norrskog, Lemmeströ, Bramstorp, Resåkra och Stridsmölla kan använda dricksvattnet precis som vanligt. 

– Vi har tagit flera prover i olika omgångar och alla visar entydigt att vattnet åter håller den höga kvalitet som Livsmedelsverket kräver, säger Stefan Johnsson säkerhets- och kvalitetschef på Sydvatten.

Under tiden Sydvatten arbetar med läckan har de begränsad produktionskapacitet och de uppmanar alla att fortsätta hushålla med vattnet.

– Vi är mycket glada att återigen ha godkänt vatten i alla våra kommuner. Tyvärr måste vi fortfarande be om sparsamhet med vattnet då kapaciteten från vattenverken är fortsatt begränsad under tiden som ledningen lagas, fortsätter Stefan. 

Det går givetvis bra att använda dricksvattnet för hushållsförbrukning men undvik att vattna gräsmattan, fylla poolen och på andra sätt använda överdrivet mycket dricksvatten. Denna uppmaning gäller under helgen och kommande vecka.

Om Sydvatten

Sydvatten AB är ett kommunägt företag som producerar dricksvatten till nästan en miljon invånare i västra Skåne. Bolaget bildades 1966 och är i dag en av Sveriges största dricksvattenproducenter. Sydvatten äger och driver Bolmentunneln, de två vattenverken Ringsjöverket och Vombverket samt huvudledningssystemet för distributionen av dricksvatten. Genom samarbetet i Sydvatten kan de 17 delägarkommunerna garantera sina invånare, skolor, sjukhus och företag en säker, hållbar och kostnadseffektiv dricksvattenförsörjning.  

Print Friendly, PDF & Email