Info 18/8

DAGS FÖR TRYGGHETSMÄTNING I KOMMUNEN

Publicerad 2020-08-18 kl 10:48

 

Foto: Josefine Engström/Scandinav bildbyrå

Vilka problem ser du där du bor? Känner du dig trygg när du rör dig ute på kvällarna? Nu genomför polisen i region Syd en lokal trygghetsmätning i Svedala kommun. Om du är en av dem som fått enkäten ber vi dig att svara och därmed ta chansen att påverka vårt arbete. Det är viktigt med så många svar som möjligt.

Med start den 12 augusti skickade polisen ut enkäter till ett slumpmässigt urval av kommuninvånare i åldern 16-85 år. Syftet är att polisen och kommunen ska få större kunskap om vad medborgarna har för uppfattning om trygghet i sin boendemiljö.

– Det är viktigt för oss att många svarar på undersökningen. Resultatet av den lokala trygghetsmätningen är ett av de viktigaste underlagen vi har för att planera framförallt det brottsförebyggande arbetet och samverkan mellan polis, kommun och andra parter. Om du är en av de slumpmässigt utvalda medborgare som fått en enkät hemskickad hoppas vi att du tar dig tid att svara, säger Mats Trulsson, ansvarig för trygghetsmätningarna i polisregion Syd.

För att få större kunskap om vad du har för uppfattning om din boendemiljö ställs i enkäten frågor som har betydelse för polisens och och vår strävan att utföra ett bra arbete.

– Vi vill till exempel veta hur medborgarna ser på eventuella problem i sitt bostadsområde, om de har varit utsatta för brott eller inte under det senaste året, om de känner oro för att utsättas för brott och även om de känner sig trygga i sitt bostadsområde på kvällarna, säger Mats Trulsson.

I slutet av enkäten ställs också några frågor om polisens verksamhet i närområdet.

Undersökningen avslutas om cirka två månader och resultatet presenteras i slutet av året.

En lokal trygghetsmätning görs årligen i polisregion syd och dess kommuner sedan flera år tillbaka. I våras gjordes också en extra trygghetsmätning i fem av kommunerna i polisregion Syd.

 
Print Friendly, PDF & Email