info 2/9

Hej
Några PRO medlemmar har haft spontanfika på Gröningen i Bara de senaste två fredagarna. På fredag kommer de att träffas vid Bara Boule kl 10:00. Vem som helst kan komma. Det är som sagt ett helt spontant 
En del stolar kommer att finnas men för säkerhets skull å ta med egen. Ta även med fika själv.

Vi har skickat ut informationsblad till alla medlemmar. Cirka 170 medlemmar som meddelat sin mailadress till PRO fick informationen skickad via mail. Om något mail inte kommit fram så kolla om det ligger i er skräppost. Till övriga 180 medlemmar gick vi och delade ut i brevlådan. Ett fåtal skickades med brev. Om ni inte läst det finns det även här på hemsidan.

Från Svedala Kommun

OM CORONAVIRUSET (COVID-19)

Illustration: Höstkampanj covid-19 Region Skåne.

Även hösten blir annorlunda och utmanande för oss alla. Vi behöver hålla ut och fortsätta att hålla avstånd. Tillsammans minskar vi smittspridningen i höst!

Här hittar du information om kommunens arbete med anledning av covid-19. Här hittar du också länkar till ansvariga myndigheters information om covid-19.

Dina val gör skillnad – minska smittspridningen av covid-19

För att minska risken för smittspridning är det viktigt att vi alla tar vårt ansvar. Folkhälsomyndigheten, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Socialstyrelsen och Utrikesdepartementet uppmanar allmänheten att fortsätta:

  • stanna hemma när du har symtom som påminner om förkylning eller influensa.
  • vänta minst två dygn efter att du blivit frisk innan du går till jobb eller skola.
  • arbetsgivare som har möjlighet att låta anställda arbeta hemifrån bör överväga att rekommendera detta.
  • äldre människor har större risk att bli svårt sjuka. Därför är det viktigt att inte besöka personer på sjukhus. Låt bli sådana besök om du känner dig det minsta sjuk. För äldreboenden råder besöksförbud för att förhindra spridningen av sjukdomen covid-19.
  • Personer över 70 år bör begränsa kontakter med andra människor så långt det går under en tid framöver.
  • Tvätta händerna med tvål och varmt vatten ofta. Använd handsprit om tvål och vatten inte finns att tillgå.
Print Friendly, PDF & Email