Från Sydsvenskan 7/11 och Skånetrafiken

Polisen får inte stopp på inbrottsvågen 

Inbrottsvågen i Svedala kommun fortsätter. Trots skärpt polisnärvaro lyckades tjuvar bryta sig in genom ett köksfönster hos en äldre man i Bara under onsdagen.

– Vi har säkrat spår på platsen, säger polisen Jörgen Sjåstad.

Under hösten har en rad inbrott hos framförallt äldre Svedalabor rapporterats. Så sent som i måndags rapporterade Sydsvenskan om att polisen ökar bevakningen dagtid i utsatta områden.

Men trots polisens ökade fokus på frågan så lyckades tjuvar slå till igen i veckan. Någon gång mellan 11.15 och 14.45 på onsdagen hade en man i 70-årsåldern i Bara inbrott i sitt hem.

– Han var och handlade och när han kom hem tre och en halv timme senare upptäckte han att det varit inbrott i hans villa, säger polisen Jörgen Sjåstad.

Inbrottstjuven hade brutit upp köksfönster tagit kontanter och ett par solglasögon.

– Vi har säkrat spår på platsen, men jag kan inte gå in på vad det är.

Onsdagens inbrott var det sextionde anmälda inbrottet eller inbrottsförsöket i Svedala kommun hittills i år. Samma datum i fjor var det bara 22.

– Min uppfattning är att det flutit på under lång tid. Siffrorna pekar på det. Visst, har du en eller två tjuvar som är jäkligt aktiva hinner de göra sig skyldig till många inbrott, säger Jörgen Sjåstad.

Förra veckan hade en äldre kvinna i området Klockarejorden inbrott. Där fanns vittnesuppgifter om att personer i mörka jackor sågs springa från platsen.

Hur har den utredningen gått?

– Vi har ett vittne som någon såg springa från platsen. Men där har inte varit nån framgång i det ärendet ännu, säger Janne Nilsson, kommunpolis i Svedala.

Janne Nilsson har själv varit i området och kört lite extra patrullering, just kring den kritiska tiden vid lunch när flera av inbrotten rapporterats.

– Det vi har gjort i Svedala är att vi försökt vara mer närvarande. Vi har en polis som har cykel som när han har möjlighet cyklar runt i områden som varit utsatta, säger Janne Nilsson.

______________________________________________________________

Skånetrafiken

Res bara när du behöver
Just nu ser vi att antalet fall av covid-19 ökar igen. För att undvika smittspridning måste alla ta ansvar. Hjälp oss göra resan trygg!
Tänk på att:
• Bara resa när du behöver
• Undvik att resa i rusningstid. Rusningstid innebär när många ska till jobb eller skola
på morgonen mellan 7.00-9.00 och hem på eftermiddagen mellan 14.00-17.00.
Tillsammans kan vi hjälpas åt att minska smittspridningen.
För mer information är du varmt välkommen att ringa vår kundtjänst på 0771-77 44 33 eller gå in på skanetrafiken.se
Ps. Kom ihåg att:
• Avboka din resa om du får förhinder
• Vid symtom kan du beställa provtagning via 1177


Med Vänlig Hälsning Skånetrafiken Serviceresor

Print Friendly, PDF & Email