Info från PRO och Svedala Kommun 18/11

PRO rekommenderar att all verksamhet pausas. FOTO: Anneli Nygårds

 
Kategorier:
Gemenskap & aktiviteter
Publicerad:
 
 

PRO riks rekommenderar alla distrikt, samorganisationer och föreningar att pausa all inomhusverksamhet

 

PRO rekommenderar distrikt, samorganisationer och föreningar att pausa all inomhusverksamhet. Rekommendationen gäller från och med den 18 november, 2020, tills vidare.

 

Smittläget har försämrats i Sverige under de senaste veckorna. Till följd av detta meddelade regeringen den 16 november skärpta restriktioner för alla åldersgrupper i hela landet. Från riksorganisationens sida uppmanar vi samtliga PRO-distrikt, samorganisationer och föreningar att ta dessa oroande signaler på största allvar och avstå från inomhusaktiviteter.

Vi hoppas att ni i denna svåra tid hittar alternativa sätt att träffas – ring varandra, möts digitalt över en fika eller middag, umgås gärna utomhus om ni inte är fler än åtta personer och alla är friska, tvättar händerna och håller säkert avstånd. Även för utomhusaktiviteter är det viktigt att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd och eventuella lokala/regionala restriktioner.

Det är nödvändigt att vi håller i och håller ut så att vi så snart som möjligt kan få träffas i ordinarie PRO-verksamhet.

Ta hand om er.

För frågor kontakta gärna förbundssekreterare Johanna Hållén,

johanna.hallen@pro.se

ÄR DU ELLER NÅGON I DIN NÄRHET UTSATT FÖR VÅLD?

Publicerad 2020-11-17 kl 16:09

 

Bild från kampanjen valjattsluta.se

Just nu tvingas många barn och vuxna att vara hemma mer än vanligt. För vissa bidrar det till en särskilt utsatt situation och risken för våld i hemmet ökar.

Våld finns oftast inte med i början av en relation. Det brukar komma gradvis. Våldet kan se ut olika ut. Det kan vara fysiskt, psykiskt, sexuellt, social utsatthet, ekonomiskt och materiellt. Men hur det än ser ut så är våld aldrig ett uttryck för kärlek.

Att hota eller använda våld mot någon är förbjudet enligt lag. Blir du utsatt för våld så är det aldrig ditt fel. Ansvaret ligger alltid hos den som utövar våldet. Du har rätt att leva ett liv utan våld.

Om du är orolig att en granne, vän, släkting eller kollega är utsatt för våld i en nära relation är det omtänksamt av dig som medmänniska att agera.

För dig som är utsatt för våld i en nära relation finns stöd att få:

  • Socialtjänsten, Svedala kommun 040-626 80 00
  • Kvinnofridslinjen, telefon 020-50 50 50 https://kvinnofridslinjen.se/sv/
  • Kvinnojouren Söderslätt, telefon 0410-477 00
  • Fråga socialtjänsten https://fragasoc.svedala.se/

Du som utsätter andra för våld kan få hjälp att sluta:

  • Välj att sluta 020-555 666 www.valjattsluta.se
  • Socialtjänsten, Svedala kommun 040-626 80 00
  • Fråga socialtjänsten https://fragasoc.svedala.se/

 

Vid akut behov eller vid hotfulla situationer ska du alltid ringa Polisen, larmnummer 112. Här når du även Sociala jouren Syd när Socialtjänsten i Svedala är stängd.

Sidansvarig: Rebecka Kjellsson
Print Friendly, PDF & Email