Info 9/12

Angående de jultallrikar PRO Bara har beställt från FreDa49 i Malmö, vill vi påminna om att:
Utdelning kommer att ske på Boulebanan Henriette Cyoets gata, den 11 december.
De som beställt hämtar enligt följande ordning.
Beställare med efternamn som börjar på A-K, kan hämta kl. 15:00
Beställare med efternamn som börjar på L-Ö, kan hämta kl. 15:30

KOMMUNPOLIS JAN-INGVAR NILSSON GÅR I PENSION

Publicerad 2020-12-09 kl 14:37
Uppdaterad 2020-12-09 kl 14:44

Efter tre år som kommunpolis i Svedala tackar kommundirektören Johan Lundgren och kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester (M) Jan-Ingvar Nilsson för ett bra samarbete.

Onsdag den 9 december lämnar kommunpolisen Jan-Ingvar Nilsson in sin uniform. Nu väntar en tid som pensionär efter 36 år som polis.

Janne, som Jan-Ingvar kallas för, har lång erfarenhet av polisverksamhet och kom till Svedala 2017. Innan dess arbetade han bland annat som områdespolis på Söderslätt. I Svedala har arbetat med att förverkliga en rad konkreta åtgärder i medborgarlöftet. Under 2020 har det varit ett särskilt fokus på ungdomar. Buskörning, skadegörelse och ofredanden är de ordningsproblem som många upplever är de största i Svedala. Inom kort kommer du att kunna läsa om vem som blir den nye kommunpolisen i Svedala här på hemsidan.

FOTO: Pixabay

Kategorier

Publicerad:
 

Digitalhjälpen är här!

 

I dagarna lanseras sidan Digitalhjälpen som innehåller vägledning och tips för en lättare vardag. Digitalhjälpen har tagits fram inom ramen för ett regeringsuppdrag med syftet att bidra till att bryta den sociala isoleringen under coronapandemin.

 

En viktig del i uppdraget var att genomföra insatser för att öka äldres digitala delaktighet och förmåga att använda digitala tjänster.

Digitalhjälpen vänder sig till dig som vill och har behov av att lära dig mer om hur du till exempel kan handla, umgås eller legitimera dig digitalt. Men målgruppen är även anhöriga och familj samt vård- och omsorgspersonal, som alla kan stötta äldre att bli mer digitala. På sidan finns även goda exempel och tips på olika initiativ för den som vill lära sig mer. Ett exempel är PRO:s samarbete med Google, Digital fika med Google. Post- och telestyrelsen (PTS) står bakom sidan och PRO har deltagit i arbetet i en referensgrupp. Du kan läsa mer här i pressmeddelandet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Digitalhjälpen hittar du på www.pts.se/digitalhjalpenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

KOM I JULSTÄMNING MED BIBLIOTEKETS ”TAKE AWAY” SERVICE

Publicerad 2020-12-08 kl 11:45

 

Vill eller kan du inte besöka biblioteket just nu? Biblioteken i Svedala har utökat sin take away-service för din skull.

Servicen kan du ta del av utan att komma in på biblioteket. Du kan även välja en bokpåse från bibliotekets hämtmeny. Du väljer ämne, och så plockar en bibliotekarie ihop passande böcker till dig – läsupplevelse för avhämtning, helt enkelt! 

Eftersom Svedala bibliotek har ändrade öppettider just nu kan du få extra take away-service måndagar kl. 17-19, det vill säga efter stängningstid. Kontakta biblioteket för att boka tid. 

Du kan få hjälp med att: 

  • Hämta reservera böcker 
  • Kopiera, skanna och skriva ut 
  • Skaffa lånekort 

Vill du veta mer om biblioteken i kommunen? Och läsa mer om vår hämtmeny? Gå in här 

Print Friendly, PDF & Email