Julafton information

Idag vill vi informera om den nya kommunpolisen Paul Nilsson. Det är Ann-Magreth Albin som varit i kontakt med honom.
Dessutom har Sydsvenskan uppmärksammat att tomten bor här i Bara. Ett utdrag från  dagens tidning kommer med.

Slutligen vill vi i styrelsen önska alla medlemmar en

GOD JUL och ett förhoppningsvis bättre Nytt ÅR

 

Ann- Magreth Albin informerar: 

Sänder denna info till er för kännedom från vår nye kommunpolis Paul Nilsson

Hej Ann-Magreth,
Ni får gärna vara extra vaksamma, vi har haft mycket inbrott i Svedala/Bara tätort under hösten. De senaste två veckorna har det varit lugnt, fast i början av veckan hade vi ett nytt inbrott i Bara.
Tjuvarna väljer att göra inbrott i äldres hus och tillgriper pengar och smycken. Inbrotten inträffar främst mellan kl 10:00-15:00.  Vi  misstänker att tjuvarna många gånger sitter och gör slagningar på bilar som lämnar bostadsområden.
Jag tänker att PRO Bara kan vara en viktig länk i att upptäcka tjuvarna när ni är ute i samhället.
Signalement på den tjuvliga som vi haft är: Svarta mörka jackor med huva, funktionsbyxor i mörk färg, man har gärna en keps under luvan och en halsduk för at dölja ansiktet. Det som verkligen sticker ut är att man brukar ha tomma innebandyfodral, eller paddelfodral (typ Spalding) på ryggen som man förvarar brytverktyg i, ibland har de trädgårdshandskar på sig och sneakersskor.
I vissa fall har de använt blå ikeakassar när de lämnat brottsplatsen (allt för att det ska se normalt ut), de har även uppfört sig lugnt och brukar hälsa vänligt när de blir upptäckta, vilket gör att grannar och boende blir osäkra på om de är tjuvar eller inte.
Om ni ser någon stryka runt med detta signalement så ring in till polisen 112 om det är brådskande (pågående), annars 11414. Lägg signalement och eventuella bilar på minnet (färg, modell och reg.nr.) samt vilken riktning de gått/kört.
Polisen kommer att vara närvarande de kommande veckorna i Svedala kommun med UAS (drönare) för att flygbevaka, samt rytteriet och vanlig polis som kommer att patrullera.
Ha en riktigt god jul och gott nytt år.

Med vänliga hälsningar

Paul Nilsson
paul-c.nilsson@polisen.se
Kommunpolis Svedala

Print Friendly, PDF & Email