Info 13/1

NY KOMMUNPOLIS PÅ PLATS I SVEDALA KOMMUN

Publicerad 2021-01-12 kl 15:54
Uppdaterad 2021-01-12 kl 16:18

Kommunpolis Paul Nilsson på torget framför kommunhuset i Svedala.Foto: Wojciech Welc, polisen

Måndagen den 11 januari tillträdde Svedalas nye kommunpolis, Paul Nilsson. Paul kommer närmast från polisområde Malmö, där han arbetat som både ingripandepolis och områdespolis. Tidigare har han även arbetat en tid som polis i lokalpolisområde Trelleborg.

Måndagen den 11 januari tillträdde Svedalas nye kommunpolis – Paul Nils-son. Paul kommer närmast från polisområde Malmö, där han arbetat som både ingripandepolis och områdespolis. Tidigare har han även arbetat en tid som polis i lokalpolisområde Trelleborg.

– Jag är mycket stolt och glad över att tillträda tjänsten som kommunpo-lis i Svedala kommun. Det brottsförebyggande arbetet är mycket vik-tigt och jag ser fram emot att få arbeta med detta tillsammans med kommunen. Svedala är en säker och fin kommun men det finns alltid saker att arbeta med, såsom trafik, ungdomar och narkotika. Det är viktigt att man kan känna sig trygg i Svedala!

Paul har genom sitt arbete som områdespolis skaffat sig stor vana vid att ar-beta med ungdomar i samverkan med skolor och socialtjänst, ett samarbete som han gärna vill utveckla vidare i Svedala.

– Jag är mycket glad över att ha Paul på plats som kommunpolis i Sve-dala. Paul har stor erfarenhet och många goda tankar och idéer om hur man driver och utvecklar det brottsförebyggande och trygghetsskap-ande arbetet, något som kommer att vara mycket positivt för Svedala kommun, säger lokalpolisområdeschef Lars-Gunnar Björnqvist.

– Vi önskar Paul Nilsson varmt välkommen till Svedala kommun och ser fram emot en fortsatt god samverkan mellan kommunen och poli-sen där vi tillsammans arbetar för att vara en riktigt trygg kommun att bo och driva företag i, säger Linda Allansson Wester, (m) kommunstyrelsens ordförande i Svedala kommun.

Sidansvarig: Louise Sandell

.

Print Friendly, PDF & Email