Info 20/4

GALOPPOMRÅDET I BARA

Publicerad 2021-04-19 kl 13:55

Svensk Galopps fullmäktige har fattat beslut om att avsluta sina planer på en galoppanläggning i Bara. Svedala kommun ska nu titta på hur området ska användas istället för att fortsätta en dynamisk utveckling av Bara.

– Det är tråkigt att Svensk galopp hoppar av det här projektet som vi har arbetat utifrån flera år, men det är en attraktiv mark och bra läge så det finns många möjligheter att utveckla området, säger Linda Allansson Wester (m) kommunstyrelsens ordförande i Svedala kommun.

Planeringen för en ny galoppbana i Bara har pågått under tre år. Svedala kommun har avtal med Peab att köpa marken, och skrev under 2019 ett samverkansavtal med Svensk galopp och påbörjade samma år detaljplanarbete för den tänkta anläggningen. Svensk galopp har nu valt en annan inriktning och kommer inte att genomföra Baraprojektet på det sätt som angetts i avsiktsförklaring och i samverkansavtal.
Det aktuella området är upptaget i kommunens översiktsplan som område för besöksnäring och fritid.

– Vi vet inte hur vi ska använda det aktuella området i dagsläget, men Bara har en bra och central placering och är attraktivt för inflyttning vilket skapar goda förutsättningar för framtida nya projekt, säger Linda Allansson Wester.

Övriga pågående projekt och framtidsplaner i området förväntas genomföras som planerat.

Sidansvarig: Sandra Wahlberg
Print Friendly, PDF & Email