Info 3/9

CHRISTINA HÅKANSSON ÄR ÅRETS SENIORINSPIRATÖR

Publicerad 2021-09-02 kl 11:24

 

Christina Håkansson, årets seniorinspiratör, tillsammans med socialnämndens ordförande Per Mattsson (M)

I Svedala kommun delas det årligen ut ett pris till någon som under det gångna året utfört en bra insats för de äldre i kommunen. I år går priset till Christina Håkansson, en blivande 80-åring, som i ur och skur har tränat ett gäng seniorer i Bara.

Sedan 2016 delar socialnämnden ut pris till ”Årets seniorinspiratör”. Priset delas ut till person/personer, förening eller företag som under det gångna året utfört en bra insats för de äldre i kommunen. Socialnämnden beslutar vem som ska tilldelas priset.

I år ha fem nomineringar inkommit och socialnämnden i Svedala kommun valde att utse Christina Håkansson till årets seniorinspiratör med följande motivering:

Christina är en ledstjärna och stor inspiratör som under pandemin tränat seniorer tre gånger i veckan. Träningen har hållits utomhus i ur och skur och trots både regn, blåst, snö och minusgrader har inte en enda träning blivit inställd. Passen har inte enbart handlat om motion utan även om social samvaro som har varit så viktig under året som har gått.

Christina är en blivande 80-åring med en otrolig energi och uppfinningsrikedom som smittar av sig och för henne verkar ingenting vara omöjligt!

Nomineringen är inskickad av en grupp seniorer i åldrarna 65-80+.

Svedala kommun gratulerar Christina till utmärkelsen och tackar för hennes inspirerande och välgörande insatser för äldre personer i kommunen!

Övriga nominerade var

  • Alemo Production – för leveransen av plexiglasskärmar
  • Kökspersonalen på Holmagårdens äldreboende – för sitt engagemang och tjänstvillighet
  • Christer Svensson i Bara – för hans fantastiska arbete som webmaster för PRO i Bara
  • Åke Thörnblad – för hans arrangemang av spännande skogspromenader

Nominera någon som 2021 års seniorinspiratör

Nu finns det möjlighet att nominera till innevarande års seniorinspiratör! Finns det någon i din närhet, person, förening eller företag som du tycker gör en bra insats för de äldre? Skicka in ditt förslag med motivering till registrator.sn@svedala.se senast 2022-01-31.

 
 

PRO välkomnar skattesänkningar på sjukersättning

 

Idag presenterade regeringen förslag på flera inkomstskattesänkningar. Bland annat föreslås personer som har sjukersättning få en kraftig skattesänkning från nästa år. PRO välkomnar att ekonomin kommer att förbättras för personer med sjukersättning, men skattesänkningar får inte ersätta höjda allmänna pensioner och satsningar på äldreomsorg, säger PRO:s ordförande Christina Tallberg.

 

Budgeten för år 2022 innehåller flera förslag på inkomstskattesänkningar. Den största satsningen om sju miljarder kronor sänker skatten för flera grupper och omfattar såväl löntagare som pensionärer. Idag finns också en skatteklyfta om ungefär 10 000 kronor årligen mellan löntagare och personer som har sjukersättning. Den klyftan försvinner från och med nästa år.

– Personer som har sjukersättning, de som tidigare kallades förtidspensionärer, har inte sällan mycket låga inkomster. PRO välkomnar att deras ekonomi får ett välbehövligt tillskott, säger Christina Tallberg, ordförande i PRO.

Även ålderspensionärer kommer att få sänkt skatt nästa år, men skatteklyftan planeras kvarstå ända till år 2023.

– Sänkt skatt för pensionärer är givetvis välkommet för många, men skattesänkningar får inte ersätta höjda allmänna pensioner och satsningar på en högkvalitativ äldreomsorg. Pension är uppskjuten lön och PRO kommer att fortsätta att kämpa för att den ska beskattas så, säger Christina Tallberg.

 

Text: PRO

Print Friendly, PDF & Email