Info 9/10

PRO Bara kommer att hålla årsmöte och höstmöte fredagen den 29 oktober kl. 10:00
Plats: Bara Gif. Tyvärr är lokalen liten, så endast 70 personer får deltaga. 
Föreningen bjuder på sedvanlig fredagsfika.
För att deltaga måste ni anmäla till Kerstin Ellström 0707 686180

Programmet för mötet är att slutföra den del av årsmötet vi inte kunde klara av i våras, nämligen val.
Därefter blir det höstmöte enligt stadgarna.

Julfest med julbord är bokat på Törringelund den 6 dec kl. 18:00- 22:00.
För underhållningen ansvarar Sten Stjernquist.
Pris för medlemmar 350 kr/ person. För icke medlem  450 kr
Buss kostar 75 kr. Anmälan till Kerstin Ellström

Bara Gif lokalens kök ska renoveras. Men de har lovat att det inte ska störa vår verksamhet på fredagarna. El och vatten ska fungera.

Matlagning i Klågerup startar upp igen efter pandemin med start 28/10

MALMÖFORUM PÅVERKAR TRAFIKEN I OCH TILL MALMÖ

Publicerad 2021-10-08 kl 09:04

Den 13 oktober arrangeras Malmö internationella forum för hågkomst av
Förintelsen och bekämpande av antisemitism på Malmömässan. Konferensen kommer att ha mycket stor påverkan på kollektivtrafiken hela veckan, med start den 9 oktober. Störst påverkan sker dock den 12 och 13 oktober.

Den svenska regeringen, med statsminister Stefan Löfvén som värd, har bjudit in till forumet. Inbjudna gäster är ett 50-tal stats-och regeringschefer samt forskare och experter. För att säkerställa att forumet kan genomföras på ett tryggt och säkert sätt för både tillresta deltagare och för de som bor, verkar i och besöker Malmö kommer det att vara mycket svårt att ta sig fram i och till Malmö under dessa dagar. Därför vädjar Skånetrafiken och Polisen till alla som kan stanna hemma att inte resa till eller i Malmö den 12 och 13 oktober. 

De gula regionbussarnas körvägar kommer att påverkas under kommande vecka. Vissa linjer ställs in helt. De linjer som kör gör det med reducerad kapacitet. Det beror på att de vill hålla nere antalet bussar i Malmö under dessa dagar.

Så här påverkas busslinjerna i Svedala kommun

Även busslinjerna i Svedala kommun påverkas under veckan. Och du som måste resa till och hem från Malmö hänvisas till att resa med tåg istället. Tänk på att resan kommer att ta mycket längre tid än normalt. Förändringarna för Svedala kommun gäller tisdagen den 12 och onsdagen den 13 oktober. Observera dock att andra busslinjer utanför kommunen kan påverkas under hela vecka 41. 

Så här påverkas busslinjerna i Svedala kommun:

  • Linje 141 Kör inte mellan Svedala Malmövägen och Malmö C. Tillfällig ändhållplats blir Svedala Malmövägen. Hänvisning till pågatågen från Svedala station.
  • Linje 142: Inställd Malmö Håkanstorp-Södervärn och omvänt. Malmö Håkanstorp blir tillfällig ändhållplats. Vidare resa med stadsbuss.
  • Linje 148. Kör inte alls 12-13 oktober.

Mer information på Skånetrafiken.se

 

Sidansvarig: Linda Holst
Print Friendly, PDF & Email